Mondd meg, mit eszel, és megmondom, ki vagy!
(Önismeret a holisztikus dietetika fényében)
2019. március 10. • vasárnap 10:00-16:30
Villányi úti Konferenciaközpont • 1114 Budapest, Villányi út 11–13.
A belépőjegy ára: 5000 Ft (jegyek a helyszínen kaphatók)
Hogyan lehet leküzdeni bizonyos ételek utáni sóvárgást?
Mire éhezek valójában? – fizikai éhség és pszichológiai éhség
Milyen pszichés okai vannak a táplálkozási zavaroknak?
Hogyan kapcsolódnak az ízek a lelki területekhez?
Ízelítő a témákból:
- bevezetés a holisztikus dietetikába
- a táplálkozás testi, lelki és szellemi szintje
- ösztönös és tudatos étkezés
- a tudatos étkezés jelentősége
- a helyes táplálkozás tíz aranyszabálya
- civilizatózis és a hiperfágiás örvény
- az ízek kapcsolata a lelki területekkel
- valódi éhség és szokáséhség
- Mire éhezek valójában? – a fizikai éhség hátterében álló pszichológiai éhségről (kapcsolatéhség, szeretetéhség stb.)
- az éhség hét fajtája
- pszichés eredetű táplálkozási zavarok
- a szülők felelőssége – a gyerekkorból hozott hitrendszerek a táplálkozással kapcsolatban
- a túlsúly és a túlevés lelki háttere
- a különféle ételek és élelmiszerek lelki-szellemi hatásairól
- az egyes ételtípusok iránti sóvárgás specifikus lelki hátteréről
- az ételek utáni sóvárgás leküzdése
- párkapcsolat és evési problémák.
Végzettség:
1989 – 1993 Madách Imre Gimnázium (gimnáziumi érettségi)
1995 – 2000 A Tan Kapuja Buddhista Főiskola (filozófiai és vallásbölcsész diploma)
1995 – 1998 Mantra Szabadegyetem
1995 – 1997 One Brain, Touch for Health, Brain Gym kineziólógia képzések
1996 – 1997 Jungiánus pszichológiaképzés
2000 ETI természetgyógyászat vizsga
A Magyar Természetgyógyászok Szövetsége 1993 óta osztja ki a természetgyógyászat, az egészséges életmód és az ezotéria területén kiemelkedő tevékenységet folytató szakembereknek az év Természetgyógyászatért-díját.
A 2009-es év egyik díjazottja Váradi Tibor, akit természetgyógyászati és ezoterikus oktatói, illetve írói munkásságáért ismertek el.