Saláták • Szendvicskrémek, pástétomok Levesek • Főételek • Főzelékek, feltétek • Tésztafélék • Édességek, sütemények
Célunk e füzettel segíteni mindazoknak, akik étrendjüket a természetes életmód elveinek megfelelően szeretnék kialakítani. Igyekeztünk a gyűjteménybe kipróbált, jól bevált recepteket összegyűjteni, melyek a különböző ételféleségek széles skáláját fedik le. Ezekből válogatva a mindennapi étkezésünkhöz, valamint különleges alkalmakra egyaránt készíthetünk változatos, egészséges és ízletes ételeket.
A gyűjteményben található receptek tiszta növényi alapanyagokat tartalmaznak, vagyis gabona- és zöldségféléket, olajos magvakat, növényi olajat, aszalt gyümölcsöket, fűszereket stb. Nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű összetevőt (húst, tojást, tejterméket).
Azok is számos ínycsiklandozó étel receptjét találhatják meg e kiadványban, akik a megszokotthoz minél hasonlóbb ételeket kívánnak készíteni, és a hagyományos konyha ízvilágáról sem szeretnének lemondani. Kívánjuk, hogy mindenki találja meg benne az ízlésének megfelelő recepteket, melyek segítségével ízletes és egészséges ételeket készíthet saját maga és családja, vagy éppen vendégei számára a különleges alkalmakra és a mindennapokra egyaránt!
70 recept, színes fotókkal • spirálkötés
Tartalomjegyzék
- Áttérés a természetes táplálékokra
- A természetes életmódnak megfelelő táplálkozás 12 aranyszabálya
- Egyes ételfajták összeillő és nem összeillő párosításai
- A nyers növényi étrend előnyei
- Csírák vitamin- és ásványianyag-tartalma
- Egyes magvak csíráztatási jellemzői
Saláták
- Cékla-répa saláta
- Kapros, fokhagymás uborkasaláta
- Cézársaláta
- Zöldsaláta Ezer sziget öntettel
- Majonézes burgonyasaláta
- Amerikai káposztasaláta (coleslaw)
- Zöld fűszeres burgonyasaláta
- Kuszkuszsaláta
- Barnarizs-saláta
- Tésztasaláta
Szendvicskrémek, pástétomok
- Humusz
- Köleskörözött
- Napraforgós körözött
- Avokádókrém
- Kesusajtkrém
- Gabonakolbászkrém
- Vegazsír
- Fokhagymás, zöld fűszeres margarin
- Kukoricakrém
- Padlizsánkrém
Levesek
- Zöldségalaplé
- Fokhagymakrémleves
- Tejszínes hagymaleves
- Zellerkrémleves
- Sárgaborsó-krémleves
- Zöldborsóleves grízgaluskával
- Tejszínes, tárkonyos karfiolleves
- Frankfurti leves
- Bableves
- Palócleves
Főételek
- Pásztortarhonya zöldségekkel
- Padlizsánpaprikás nokedlivel
- Hortobágyi palacsinta
- Nokedli sült hagymával és tofuval
- Szejtán Stroganoff módra
- Szejtánbrassói
- Vadas szejtán zsemlegombóccal
- Bácskai rizses szejtán
- Rakott kelkáposzta
- Töltött káposzta
Főzelékek, feltétek
- Lencsefőzelék
- Spenótfőzelék
- Zöldborsófőzelék
- Paradicsomos káposzta
- Tökfőzelék
- Bundás kenyér
- Egyben sült zabfasírt
- Rántott zöldségek
- Szejtán
- Tócsni
Tésztafélék
- Sültpaprika-krémes tészta
- Pesztós tészta
- Bolognai tészta
- Spenótos, tofus tészta
- Pizza
- Töltött batyu (lapótya)
- Nokedli
- Lángos
- Burgonyás pogácsa
- Szilvás/Barackos gombóc
Édességek, sütemények
- Kölestúrógombóc
- Császármorzsa
- Mákos guba
- Palacsintatészták
- Muffin
- Kókuszos keksz
- Granola – vörös áfonyás, kókuszos müzli
- Vaníliás kifli
- Máktorta citromkrémmel
- Piskóta
A szerző
Napfényes Élet Alapítvány
Alapítványunk non-profit alapon, közhasznú tevékenységet folytat. Célunk az emberek testi lelki- szellemi harmóniájának elősegítése. Ennek érdekében előadásokat, táborokat és tanfolyamokat szervezünk (pl.: Természetes életmód alapjai, Szellemtudomány alapjai és haladó tanfolyam). Váradi Tibor (vallásbölcsész, természetgyógyász) előadásait minden héten több száz ember látogatja, ezekről felvételeket készítünk, és közreadjuk azokat audio kazettákon, DVD-n és CD-n.
A kiadó előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a honlap egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videóanyag stb.) bármilyen formában történő reprodukálása, terjesztése és értékesítése. A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után.
Bővebben a szerzői jogokról >>