Nevei: báziscsakra, alapcsakra, Muladhara csakra

A gyökércsakra a gátnál helyezkedik el. Ez az egyetlen csakra, ami elfelé irányul, összeköt minket a Földdel, az anyagi világgal.

Alaptémái: a földdel való kapcsolat, munkához való hozzáállás, testtudat, gyökerek megtalálása.

Gyökércsakra betegségei: vastagbbél-, vese-, hólyagproblémák, reuma, ízületi gyulladás, vérnyomásproblémák

gyokercsakra 150x150 1

A gyökércsakra erősítése, a gyökércsakra gyógyítása

Minden csakra szinthez tartoznak színek, ásványok, illóolajok és akár tevékenységek, gyakorlatok, amivel az adott csakraszintet harmonizálni, erősíteni, gyógyítani lehet.

Gyökércsakra színe: mélyvörös, tűzpiros

Gyökércsakra ásványai: vörös jáspis, rubin, vérkő, ónix, füstkvarc, gránát, achát

Gyökércsakra illóolaja: szegfűolaj, cédrus, rozmaring

Gyökércsakra harmonizálása: kertészkedés, földelő gyakorlatok, sport

Gyökércsakra gyakorlat – Földelés, földelő gyakorlat

Ülj egyenes háttal egy széken, talpaid legyenek a talajon. Figyeld a légzésed, ahogy a levegő ki-és beáramlik az orrodon keresztül. Képzeld el, hogy spirális fényszálak indulnak a Föld középpontja felé, férfiaknál az egyes csakrából, nőknél a kettes csakrából. Képzeld el, hogy a fényszálakon keresztül összekötődsz a Földanyával: belégzésre fölveszed a Föld energiáját, kilégzésre szétoszlik az aurádban. Néhány perc után köszönd meg a Földanyának a segítséget, figyeld a légzésed, majd néhány mély lélegzet után kinyithatod a szemed.

A többi csakrához tartozó gyakorlatot itt találod >>

A 7 csakráról itt olvashatsz bővebben >>


7 csakra

Érdekelnek a csakrák részletesebben?

Gyere el 7+1 alkalmas csakratanfolyamunkra!

ÉVENTE EGYSZER INDUL! 2023. október 11-től szerdai napokon, 18:00–20:30-ig (7+1 alkalom)

A csakratanfolyamon megtudhatod, hogyan tudod megtisztítani, aktivizálni a csakráidat. Megismerheted a minden csakra jelentőségét, hozzá tartózó szín, drágakövet, betegségeket.
Az egyes alkalmak végén az adott csakrához tartozó meditáció is lesz!

hét csakra elhelyezkedése

A szerző

Váradi Tibor

Váradi Tibor

1995 óta több mint 1000 előadást tartott öngyógyítás, természetes életmód, önismeret, filozófia és vallásbölcsészet témakörökben. A több száz hallgatót vonzó heti rendszerességű előadások mellett minden évben tart tanfolyamokat és táborokat is. Új hozzáállásra hívja fel a figyelmet azzal, hogy az embert mint test-lélek-szellem hármasságát vizsgálja. Szükségesnek tartja ezen ismeretek terjesztését, közérthető módon megvalósítható módszereket kínálva egy harmonikusabb, teljesebb élethez.

A kiadó előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a honlap egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videóanyag stb.) bármilyen formában történő reprodukálása, terjesztése és értékesítése. A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után.
Bővebben a szerzői jogokról >>

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Categories: Csakrák

Kapcsolódó cikkek