Nevei: torokcsakra, nyakcsakra (Visuddha csakra)

A torokcsakra a nyakon, a gége előtt helyezkedik el.
Alaptémái: beszéd, kommunikáció, hallás, hallgatás, őszinteség, önuralom, függetlenség.

Torokcsakra betegségei: hallás- és fülproblémák, megfázás, torok- és mandulagyulladás, pajzsmirigy betegségei, asztma, beszédhibák, sclerosis multiplex.

Torokcsakra kép

A torokcsakra erősítése, a torokcsakra gyógyítása

Minden csakra szinthez tartoznak színek, ásványok, illóolajok és akár tevékenységek, gyakorlatok, amivel az adott csakraszintet harmonizálni, erősíteni, gyógyítani lehet.

Torokcsakra erősítése: torokcsakra-gyakorlatok, hangok megifgyelése, szóböjt, mások beszédének előítélet- és kritikamentes hallgatása

Torokcsakra színe: világoskék
Torokcsakra ásványai: akvamarin, türkiz, kalcedon
Torokcsakra illóolaja: levendula, eukaliptuszolaj, zsálya, fenyő

5. TOROKCSAKRA GYAKORLAT – HANGLÉGZÉS

Ülj egyenes háttal és lazítsd el a tested. Főleg a nyaktájék legyen laza. Képzeld el, hogy belélegzed az „a” hangzó energiáit a körülötted levő térből. Tartsd bent pár másodpercig, majd kilégzéskor hangoztasd minél hosszabb ideig. Ismételd háromszor, majd folytasd az „e, i, o, u” hangzókkal. Két hangzó között végezz öt felső légzést.

A többi csakrához tartozó gyakorlatot itt találod >>

A 7 csakráról itt olvashatsz bővebben >>


7 csakra

Érdekelnek a csakrák részletesebben?

Gyere el 7+1 alkalmas csakratanfolyamunkra!

ÉVENTE EGYSZER INDUL! 2023. október 11-től szerdai napokon, 18:00–20:30-ig (7+1 alkalom)

A csakratanfolyamon megtudhatod, hogyan tudod megtisztítani, aktivizálni a csakráidat. Megismerheted a minden csakra jelentőségét, hozzá tartózó szín, drágakövet, betegségeket.
Az egyes alkalmak végén az adott csakrához tartozó meditáció is lesz!

hét csakra elhelyezkedése

A szerző

Váradi Tibor

Váradi Tibor

1995 óta több mint 1000 előadást tartott öngyógyítás, természetes életmód, önismeret, filozófia és vallásbölcsészet témakörökben. A több száz hallgatót vonzó heti rendszerességű előadások mellett minden évben tart tanfolyamokat és táborokat is. Új hozzáállásra hívja fel a figyelmet azzal, hogy az embert mint test-lélek-szellem hármasságát vizsgálja. Szükségesnek tartja ezen ismeretek terjesztését, közérthető módon megvalósítható módszereket kínálva egy harmonikusabb, teljesebb élethez.

A kiadó előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a honlap egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videóanyag stb.) bármilyen formában történő reprodukálása, terjesztése és értékesítése. A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után.
Bővebben a szerzői jogokról >>

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Categories: Csakrák

Kapcsolódó cikkek