Nevei: homlokcsakra, harmadik szem, Adnya csakra

A homlokcsakra a homlok közepén helyezkedik el.

Alaptémái: tanulás, megértés, felismerés, logikus gondolkodás, tisztánlátás, felelősségvállalás, tudatosság, figyelem, életfeladat megtalálása, felvállalása.

Homlokcsakra betegségei: fejfájás, migrén, látászavarok, hipofízis betegségei, melléküreg gyulladások, idegrendszeri betegségek, értelmi fogyatékosság, memóriazavarok

homlokcsakra kép

A homlokcsakra erősítése, a homlokcsakra gyógyítása

Minden csakra szinthez tartoznak színek, ásványok, illóolajok és akár tevékenységek, gyakorlatok, amivel az adott csakraszintet harmonizálni, erősíteni, gyógyítani lehet.

Homlokcsakra színe: indigókék
Homlokcsakra ásványai: lapis lazuli, zafír, ametiszt, lazúrkő, szodalit

Homlokcsakra illóolaja: jázmin, menta, muskoályzsálya

Homlokcsakra erősítése: álmokkal való munka, logikai játékok, fejtörők, gyertyafény-meditáció

HOMLOKCSAKRA GYAKORLAT – FÉNYMEDITÁCIÓ

Gyújts egy mécsest, helyezkedj el törökülésben úgy, hogy a mécses lángja egy-két méterre szemmagasságban legyen. Nézz a lángba, hunyd be a szemed és képzeld el, hogy a fény beáramlik a homlokcsakrádon keresztül és leáramlik a szívcsakrádba. Képzeld el, hogy a szívedből kiáramlik a fény és eközben egyre fényesebbek lesznek a gondolataid, érzéseid és szándékaid. Figyeld a légzésed és pár perc után kinyithatod a szemed.

A többi csakrához tartozó gyakorlatot itt találod >>

A 7 csakráról itt olvashatsz bővebben >>


7 csakra

Érdekelnek a csakrák részletesebben?

Gyere el 7+1 alkalmas csakratanfolyamunkra!

ÉVENTE EGYSZER INDUL! 2023. október 11-től szerdai napokon, 18:00–20:30-ig (7+1 alkalom)

A csakratanfolyamon megtudhatod, hogyan tudod megtisztítani, aktivizálni a csakráidat. Megismerheted a minden csakra jelentőségét, hozzá tartózó szín, drágakövet, betegségeket.
Az egyes alkalmak végén az adott csakrához tartozó meditáció is lesz!

hét csakra elhelyezkedése

A szerző

Váradi Tibor

Váradi Tibor

1995 óta több mint 1000 előadást tartott öngyógyítás, természetes életmód, önismeret, filozófia és vallásbölcsészet témakörökben. A több száz hallgatót vonzó heti rendszerességű előadások mellett minden évben tart tanfolyamokat és táborokat is. Új hozzáállásra hívja fel a figyelmet azzal, hogy az embert mint test-lélek-szellem hármasságát vizsgálja. Szükségesnek tartja ezen ismeretek terjesztését, közérthető módon megvalósítható módszereket kínálva egy harmonikusabb, teljesebb élethez.

A kiadó előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a honlap egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videóanyag stb.) bármilyen formában történő reprodukálása, terjesztése és értékesítése. A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után.
Bővebben a szerzői jogokról >>

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Categories: Csakrák

Kapcsolódó cikkek