Nevei: koronacsakra, fejtetőcsakra, Sahasrara csakra

A koronacsakra a fejtető közepén helyezkedik el. Ez az egyetlen csakra, ami felfelé nyílik, összeköt minket az Éggel.
Alaptémái: megvilágosodás, egységélmény, kapcsolat az Abszolútummal, szabadság, önfeláldozás, önátadás, alázat, „isteni boldogság”.

Koronacsakra betegségei: pszichés, mentális kórképek, paranoia, skizofrénia, öngyilkossági hajlam, Parkinson-kór, Alzheimer-kór, epilepszia, időskori elbutulás

koronacsakra kép

A koronacsakra erősítése, a koronacsakra gyógyítása

Minden csakra szinthez tartoznak színek, ásványok, illóolajok és akár tevékenységek, gyakorlatok, amivel az adott csakraszintet harmonizálni, erősíteni, gyógyítani lehet.
Koronacsakra színe:
lila, ibolya
Koronacsakra ásványai: hegyikristály, gyémánt, ametiszt
Koronacsakra illóolaja: lótusz, tömjén

KORONACSAKRA GYAKORLAT –KAPCSOLAT A VÉDŐANGYALLAL

Koronacsakra erősítése: fénymeditáció, jelenlét-gyakorlatok, szellemi tanulmányok, praxis, spontaneitás, megszabadulás a szerepektől, maszkoktól

Gyújts mécsest a védőangyal tiszteletére. Ülj egyenes háttal és figyeld a légzésed. Képzeld el a fejed fölött a védőangyalt. Gondolatban kösd össze a szívcsakrádat az ő szívcsakrájával. Képzeld el, hogy a fényszálon áramlik a szeretet közöttetek, kilégzésre felé, belégzésre feléd. Maradj pár percig ebben az állapotban, éld át a köztetek áramló szeretetet. Köszönd meg a védőangyalnak. Néhány mély légzés után kinyithatod a szemed.

A 7 csakráról itt olvashatsz bővebben >>

A többi csakrához tartozó gyakorlatot itt találod >>


7 csakra

Érdekelnek a csakrák részletesebben?

Gyere el 7+1 alkalmas csakratanfolyamunkra!

ÉVENTE EGYSZER INDUL! 2023. október 11-től szerdai napokon, 18:00–20:30-ig (7+1 alkalom)

A csakratanfolyamon megtudhatod, hogyan tudod megtisztítani, aktivizálni a csakráidat. Megismerheted a minden csakra jelentőségét, hozzá tartózó szín, drágakövet, betegségeket.
Az egyes alkalmak végén az adott csakrához tartozó meditáció is lesz!

hét csakra elhelyezkedése

A szerző

Váradi Tibor

Váradi Tibor

1995 óta több mint 1000 előadást tartott öngyógyítás, természetes életmód, önismeret, filozófia és vallásbölcsészet témakörökben. A több száz hallgatót vonzó heti rendszerességű előadások mellett minden évben tart tanfolyamokat és táborokat is. Új hozzáállásra hívja fel a figyelmet azzal, hogy az embert mint test-lélek-szellem hármasságát vizsgálja. Szükségesnek tartja ezen ismeretek terjesztését, közérthető módon megvalósítható módszereket kínálva egy harmonikusabb, teljesebb élethez.

A kiadó előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a honlap egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videóanyag stb.) bármilyen formában történő reprodukálása, terjesztése és értékesítése. A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után.
Bővebben a szerzői jogokról >>

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Categories: Csakrák

Kapcsolódó cikkek